Menu
Събота, 02 Юни 2018 17:26

„Камино“ на Тихомир Иванов представят в КДК - Смолян

Публикувана от Прочетена 1126 пъти

Клубът на дейците на културата организира среща с автора на книгата „Камино – пътят на завръщането“ - Тихомир Иванов, на 6 юни /сряда/ от 18 часа в зала „Петър Стайков“.

Т. Иванов е един мислещ, непримирим, млад и вече разочарован човек, който не вярва в лесните отговори и тръгва да дири себе си. За по-напряко – през Камино де Сантяго. Още от първата крачка знае, че пътуването навътре е самотно занимание, и смътно подозира, че завръщането ще е ново начало. За да е сигурен, че ще открие своите истини, избира прословутия 800-километров поклоннически маршрут, обрасъл със славата на себепознанието.

Целта му е да стигне до корена на своите психологически блокажи и житейски неуспехи, да провери „на терен“ основните постулати от психологическото познание, което е натрупал като любител. Журналистът Георги Тошев пише: „Да извървиш Камино е физическо, но и духовно предизвикателство. Сблъсък на воля и чувства, на спомени и любопитство. За мен това пътуване беше урок, за Тихомир Иванов – ново начало. Талантът на разказвач му помага да измъкне книгата от рамките на обикновения пътепис. Превръща я в увлекателен разказ за Пътя, който всеки от нас трябва да извърви със себе си. Катедралата в Сантяго де Компостела е не просто крайна точка на едно пътуване, а място, от което започва нов Път... Камино: Пътят на завръщането“ е книга за собствените ни граници. Смел опит да минем отвъд тях”.

Заповядайте, ще е вълнуващо!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА – СМОЛЯН

 

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!