Кандидат-депутатите от АБВ в Смолян представиха платформата на партията в Средногорци

Кандидат-депутатите от АБВ в Смолян представиха платформата на партията в Средногорци
Петър Кадиев – водач на листата на АБВ за Смолянски избирателен район и Шинка Якнова – кандидат-депутат, представиха основните приоритети, залегнали в платформата на ПП АБВ за управление на държавата.
Като задача номер 1 кандидат-депутатите поставиха здравеопазването. Техните желания са 8 % от БВП да отиват в този сектор. За децата, младите майки и бременните жени здравеопазването на бъде безплатно. АБВ иска да се наблегне на профилактиката в страната ни, която като че ли на този етап остава на по-заден план. Тя трябва да бъде задължителна и безплатна за всички.
5 % от БВП АБВ ще вложи в образованието. „Всички български деца трябва да бъдат обхванати в средното образование, българските учители, преподаватели и учени да са с достойно заплащане и обществен авторитет”, категорични са кандидат-депутатите от АБВ.
Необходима е и грижа за младите – семейно подоходно облагане, последователна борба с младежката безработица, гъвкаво работно време и облекчено жилищно кредитиране на работещите млади родители.
Всичко това би било възможно с една стабилна и работеща икономика. АБВ е за 7-годишно планиране по модела на ЕС, умерено прогресивно подоходно облагане, необлагаем минимум в размер на една минимална работна заплата, справедлива данъчна система, необлагаеми ниски доходи и висока данъчна ставка за най-високите доходи, облекчаване на данъчното бреме на хора с ниски доходи.
„За да излезем от дъното и да започнем да градим една стабилна държава, е необходимо с всички сили и средства да изкореним корупцията във всяка една област. Трябва да се спрат партийните назначения, да се ограничат офшорните компании, всички държавни поръчки да се провеждатв една държавна агенция”, посочи водачът на листата на АБВ в Смолянски избирателен район Петър Кадиев пред хората в Средногорци. По думите му АБВ ще насочи вниманието си и към енергетиката, с исканията си максимално да се удължи животът на 5-ти и 6-ти реактор на АЕЦ „Козлудуй”, възобновяване строителството на АЕЦ „Белене” и продължаване на процедурите по „Южен поток”. „Ние сме за гарантирано минимално потребление на енергия от всеки български гражданин”, посочи Петър Кадиев в Средногорци. Като един от основните приоритети на АБВ ще бъде увеличаване правомощията на президента в баланс с Народното събрание, задължителен граждански контрол върху работата на партиите, реализиране на стратегия за национална сигурност, създаване на специално звено за борба с корупцията в съдебната система.
 
Пресцентър на АБВ в Смолян
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре