Късо съединение в далекопровод подпали гора край Мадан

Вчера в 16,45 часа в маданския квартал Батанци е възникнал горски пожар. Предполагаема причина за пожара е късо съединение в далекопровод високо напрежение. При пожара е унищожена около 10 дка  иглолистна гора, около 2 дка широколистна гора,  лесонепригодни площи - около 3 дка. Пожарът е ликвидиран от два екипа на РСПБЗН Мадан. В резултат на действията на служителите от дежурната смяна са спасени около 100 дка смесена гора, намиращи се в непосредствена близост.
Горски пожар пламна и в местността Чуката, край неделинското село Върли дол.  Унищожени са две купи сено, покривна конструкция около 2 кв.м., един прозорец,  дърва за огрев и иглолистна гора 7 дка. Причините са в процес на изясняване. Пожарът е ликвидиран от един екип на УПБЗН Неделино и един екип на РСПБЗН Златоград. В резултат на действията на служителите от дежурната смяна са спасена 10 дка смесена гора.
Небрежност при боравене с открит огън на 61-годидшен мъж от село Тешел, вчера предизвика пожар на  сухи треви и храсти собственост на Язовирен район „Родопи“ , в близост до язовирната стена. В резултат на действията на служителите от дежурната смяна са спасени 5 сгради и около 100 дка смесена гора.
 
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре