Menu
Понеделник, 02 Октомври 2017 11:06

КДК открива самостоятелна изложба живопис на Здравко Палазов

Написана от
Прочетена 1084 пъти
КДК - Смолян КДК - Смолян

Клубът на дейците на културата открива самостоятелна изложба живопис на Здравко Палазов, на 2 октомври, понеделник от 18 часа в зала „Петър Стайков”. Авторът не е показвал своя колекция в Смолян от 10 години. Тя съдържа 30 платна и е посветена на 60-годишнината от рождението му.

Палазов е сред най-ярките и самобитни български живописци. Често неговите картини са предмет на дискусия, възбуждат много „не” и много „да”, но винаги са харесвани. Той ги именува като притчи. И не случайно. Те са разказани по неповторим начин. И са посветени на живота и смъртта, на светлината и мрака, на зачатието, смирението, изкушението, греха...

Религиозността в тях е примесена със сюреалистични сънища, които кореспондират, както с вярванията от дълбоката древност, така и с канона на християнството и исляма.

Палазов е роден през м. октомври 1957 г. в Смолян. Завършил е художествена гимназия в Казанлък и живопис в Националната художествена академия „Николай Павлович” - София. Свои творби е излагал в много градове на страната. Най-често в Пловдив, Бургас и Варна. До момента има над 100 самостоятелни изложби, част от които в Германия, Швейцария, Чехия, САЩ, Испания, Унгария.

Сега се подготвя за гостуване в Италия и Русия. От 2006-а до 2014 г. е директор на Градската художествена галерия в Смолян. Негова стихия, освен живопистта, са рисунката, илюстрацията, художественото оформление. Член е на Съюза на българските художници.
Заповядайте, струва си!


КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА - СМОЛЯН

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!