Menu
Събота, 09 Септември 2017 16:11

КДК - Смолян представя най-новата книга „Изворче мило, незнайно“ на поета и писателя Никола Гигов

Написана от
Прочетена 1018 пъти

Клубът на дейците на културата представя най-новата книга „Изворче мило, незнайно“ на поета и писателя Никола Гигов, всепризнат певец на Родопа на 11 септември, понеделник от 18 часа в зала „Петър Стайков“.

В нея творецът разказва с вълшебния си език как извира бистрото изворче от народни думи, за да подсили и „разшени“ литературната реч; да й придаде живинка и пъргавина и да докаже, че корена макар и дълбок, а понякога и незнаен, е съхранил голямо богатство - живото народно слово.

„Изворче мило, незнайно“ осмисля живота на големия творец и показва още веднъж, че няма нищо по-хубаво от народната реч, изпъстрена с мъдрости, притчи и бистри слова. Те ни сродяват все повече с изконните ни родови корени и ни карат да се гордеем с българския си произход.

Книгата ще бъде представена от съпругата на поета Елена Хайтова.

Заповядайте, ще е интересно!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА - СМОЛЯН

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!