Menu
Петък, 23 Февруари 2018 17:00

Кирил Асенов от КРОС подаде оставка като общински съветник

Публикувана от Прочетена 2129 пъти
Кирил Асенов Кирил Асенов

Общинският съветник от КРОС Кирил Асенов депозира днес в Общинската избирателна комисия - Смолян молба да му бъдат прекратени предсрочно пълномощията на общински съветник. Решението му е лично и съобразно изменения в Закона за местното самоуправление и местната администрация, влязли в сила от 19.01.2018г.

Съгласно чл. 34, ал.5, т. 3 от закона “Общински съветник не може да е едноличен търговец, съдружник, акционер, член на управителен, надзорен или контролен съвет на търговско дружество, което има сключени договори с общината, в която е общински съветник, както и търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия.“

Кирил Асенов е акционер в „Спортно-туристически център Перелик“ АД, което го поставя в несъвместимост с длъжността на общински съветник.

„Съзнавайки своята отговорност към избирателите, искам да продължа да работя за развитието на града, а „Перелик“ е единствената структура, която може да помогне за развитието на града, да го извади от летаргия и да го съживи. Вярвам в каузата на КРОС – граждани, които не са политически обвързани да се борят за развитието на града.“, допълни той.

Следващият в листата на КРОС е Анастас Караджов, който ще влезе в Общинския съвет след излизането на Кирил Асенов от ОБС.

„Излизането на Асенов от КРОС не би променило нашата последователна политика по никакъв начин – да бъдем прозрачни и да се работим за по-добър живот на гражданите на Смолян и региона.“

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!