Menu
Понеделник, 06 Август 2018 16:13

Китайци пристигат за Фестивал на млякото в Момчиловци

Публикувана от Прочетена 866 пъти

Китайски гости пристигат в Момчиловци за традиционния вече Фестивал на киселото мляко от 7 до 9 септември, съобщиха от кметството. Съорганизатор на млечния празник е китайската компания, популяризирала на пазара в азиатската страна мляко с марка "Момчиловци". 

Фестивалът представя киселото мляко на Родопите като храна на дълголетниците и част от традициите на здравословно хранене. Събитието е под патронажа на Министерството на културата.

Наложеното на китайския пазар мляко "Момчиловци" превърна селото в разпознаваема дестинация като място на дълголетието, обяснява кметът Сийка Суркова. По думите й след рекламната кампания на млечните продукти, китайски туристи почти целогодишно посещават Момчиловци.

В родопското село в момента продължават курсовете по китайски език, организирани от институт "Конфуций" в София. 

Двадесет курсисти посещават летните занимания по китайски език, част от които вече са в групата на напредналите. Познанията по китайски са особено необходими за местните хотелиери, посрещащи все повече клиенти от азиатската държава.

През фестивалните дни Момчиловци ще бъде средище на култа към киселото мляко и местните традиции, твърдят организаторите, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!