Menu
Сряда, 12 Юни 2019 20:02

Класическа музика за орган в изпълнение на Петър Христов Стойков за гражданите и гостите на град Смолян

Публикувана от Прочетена 1326 пъти
Под егидата на областния управител на област Смолян Недялко Славов и кмета на община Смолян Николай Мелемов, в понеделник, на 17 юни 2019 година, от 18:00 часа в атриума на Областна администрация Смолян ще бъде представена Класическа музика за орган в изпълнение на Петър Христов Стойков.
 
В програмата са включени произведения на Йохан Себастиан Бах, Джироламо Фрескобалди, Дитрих Букстехуде, Феликс Менделсон-Бартолди.
 
Петър Христов Стойков e роден в Пловдив през 1987 г. Възпитаник е на Музикално училище „Добрин Петков“ със специалност „Пиано“. Завършил е „Композиция“ при Велислав Заимов. Учил е орган при Стефан Далчев, Десислава Иванова, Велин Илиев и др., както и е посещавал Майсторски клас по орган при Карен де Пастел, Австрия. Петър Стойков е изучавал „Орган“ в консерваторията „Джузепе Тартини“ в Триест, Италия. В момента защитава докторска дисертация по „Полифония“ в областта на музикалните строеве и темперациите.
 
Проявата е част от Културната програма на Областна администрация Смолян и част от празничната програма за Oбединението на град Смолян.
 
Входът за концерта е свободен! Областният управител и кметът на община Смолян канят всички любители на класическата музика да се насладят на изпълненията на орган от талантливия Петър Стойков.

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!