Понеделник, 26 Ноември 2018 15:54

Клуб „Милосърдие” с дарения за семейството от Момчиловци, чийто къща горя преди около две седмици

село Моммчиловци
село Моммчиловци село Моммчиловци
Клуб „Милосърдие” към ПГТТ „Христо Ботев” в Смолян се включи в дарителската акция, обявена за подпомагане на семейството от Момчиловци, чийто дом горя преди около две седмици. Учениците събраха за кратко време и доставиха на нуждаещото се семейство посуда, одеяла, дрехи, неща от първа необходимост.
 
За извършване на ремонтните дейности за възстановяване на къщата са нужни още близо 30 хил. лв. Дарителската акция продължава. По всички магазини в Момчиловци има оставени кутити за дареня, открита е и банкова сметка. Все още е рано да се каже дали пострадалото от пожара семейство ще може да посрещне Коледните и Новогодишните празници в дома си.
 
За около две седмици покривът на къщата, който изгоря нацяло, е възстановен отново. „Това стана благодарение на общите усилия на дарители, майстори и добри хора от цялата страна. В студените дни, при минус 2 градуса бригада от 15 души майстореше конструкцията. Керемидите дари собственика на голям хипермаркет в Пловдив Иван Вичко”, каза кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Тя благодари на всички, взели участие в изграждането на новия покрив за изключително кратко време.
 
Пожарът стана на 10 срещу 11 ноември. Предполагаемата причина за инцидента е непочистен комин. Въпреки положените огромни усилия от над 100 доброволци и пожарникари от Смолян, огънят изпепели изцяло покрива, а трите етажа бяха напълно наводнени.
 
Това е трети пожар в Момчиловци през последните няколко години, който оставя хора без покрив.
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!