Menu
Вторник, 13 Юни 2017 17:22

Клубът на дейците на културата представя поетесата Славка Мариновска

Написана от
КДК - Смолян КДК - Смолян снимка: Смолян днес!
Клубът на дейците на културата представя поетесата Славка Мариновска, родена в с. Славейно. Творческата вечер ще бъде на 14 юни от 18 часа в изложбен салон „Петър Стайков.
Мариновска е позната на смолянските читатели с първите си две книги „Безсезонна жена” и „Лилава утопия”. По-късно, когато се премества в Пловдив, където живее и сега, печата „Заточено слънце” и „Апокривно чувство”. Следват четирите й книги "Чифт леви обувки", "ПлЪтформи", "Живот на прима виста" и "Автограф от мълния", които я нареждат до поетесите на България.
През 1999 г. Славка печели първа награда на Националния конкурс за поезия "Лудогорие - луда земя" с „Апокривно чувство”. За нея Лозан Такев казва, че е "вулкан, заключен в устните", а Недялко Йорданов я представя в литературната си подборка "Поетесите на България" през 2012-а.

Заповядайте, ще е интересно и интимно!
 
КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА - СМОЛЯН
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!