Кметът Мелемов откри театралната зала на Кукления театър в Смолян

откриването на Кукления театър в Смолян
Децата на Смолян заслужават да има едно място, където да се пренасят в света на приказките, каза Мелемов и откри Кукления театър

Кметът Николай Мелемов откри театралната зала на Кукления театър в Смолян . „Още едно помещение в нашата прекрасна сграда осмисля съществуването си и то по най-добрия начин. Децата на Смолян заслужават да има едно място, което да ги пренася в света на приказките и да има възпитателен ефект. Надявам се да е от полза на родители, баби, дядовци и педагози, посочи кметът и преряза лентата на новата културна придобивка.
Мениджърът на театралната сграда Адриан Петров обяви, че идеята е реализирана от техническия екип на РДТ , спонсори и талантливите деца от ПГПИ, които украсиха с невероятни рисунки пътя към залата.
Той благодари на кмета Мелемов и община Смолян, които са помогнали да се реализира идеята за Кукления театър. За целта са изхарчени само 574 лева за материали и интериор на залата.
Идеята е да се създаде школа за Куклен театър под ръководството на известните актриси Искра Йосифова и Деси Минчева, за да се реализират театрални спектакли и да се възпитава младото поколение, каза Петров.
Решението на община Смолян е децата от детските градини, които посещават представленията да заплащат по 1 лв., а детските утра в събота и неделя ще са на цени от 2,50 до 3 лв. След официалното откриване малчуганите гледаха уникалния детски спектакъл „Жълто” на актрисата Деси Минчева и Петър Тодоров. Някои от тях за първи път се докоснаха до театралното изкуство.На откриването присъства и секретарят на община Смолян Момчил Николов.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре