Menu
Четвъртък, 03 Август 2017 15:14

Кметът Мелемов поздрави младежите от доброволческите отряди на Смолян и Зул

Написана от

Кметът Николай Мелемов  поздрави младежите от доброволческите отряди на Смолян и побратимения ни германски град Зул, които са на 10 дневен лагер в нашия град.

Това е третият по ред лагер, в който младежи от Смолян и Зул, в духа на доброволчеството, участват заедно в интензивна програма, опознават Смолян и Родопите, обменят опит, придобиват умения и създават приятелства. Ръководителят  на младите огнеборци от Зул Марко Гочляк, изрази своята благодарност за перфектната организация и прекрасната програма, която са подготвили РСПБЗН – Смолян, както и за помощта на община Смолян и община Зул.  Мелемов  посочи, че да работим заедно в екип е най-добрата формула за успех. Това важи,  както за борбата с пожарите, така и за работата с младежите, които са нашето бъдеще. 

Градоначалникът  пожела на младежите да са все така активни, да запазят добри спомени от Смолян и да направят дълготрайни приятелства, които да ги връщат при нас и в бъдеще.

В тазгодишния лагер участват 12 души и 5 ръководители от Зул, а от Смолян са 13 деца и 6 ръководители.   

Припомняме, че доброволното формирование към Община Смолян е едно от първите, регистрирани в страната, а в Германия голяма част от пожарникарите са именно доброволци. Ръководителите на групата от немска страна са огнеборци и пожарникари-доброволци.

Пресцентър на община Смолян


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!