Понеделник, 29 Септември 2014 17:45

Кметът Мелемов поздрави студентите и преподавателите във Филиала на ПУ по повод откриването на новата академична година

Кметът Мелемов  поздрави студентите и преподавателите във Филиала на ПУ по повод откриването на новата академична  година
Кметът Мелемов  поздрави студентите и преподавателите във Филиала на ПУ по повод откриването на новата академична  година снимки: община Смолян
„Щастлив съм, че мога да Ви поздравя с началото на новата академична учебна година. Филиалът на Пловдивския университет  е едно от най- уважаваните, реномираните и авторитетни  учебни  заведения в Смолянска област.  Вие  сте призвани със  своя труд и знания да  поддържате високото ниво”, каза в словото си кметът Николай Мелемов, който бе гост на откриването на академичната учебна година във Филиала на ПУ „Паисий Хилендарски” в Смолян. 
 
 
 На преподавателите той пожела здраве, спокойствие и  ползотворна година. Градоначалникът посочи, че обществото е в дълг към образованието и трябва да им  отдаде дължимото в отговорната мисия при  обучението  на младите хора.
Мелемов пожела на студентите с лекота да изучават учебния материал, да бъдат амбициозни, любопитни и да натрупат  приятни емоции, които да им останат за цял живот.
 

Новата академична година беше открита тържествено с химна на България.  „Да си пожелаем здраве и сили, за да посрещаме предизвикателствата, да сме удовлетворени от постигнатото, но и непрестанно да търсим нови академични хоризонти”, пожела в словото си към студентите  и доц. д-р Елена Николова.
Директорката на Филиала  проф. д-р Евгения Иванова посочи, че това е 53-ият  випуск на висшето училище.  ПУ  качествено обучава 20 000 студенти по природни, хуманитарни, обществени и икономически науки в своите девет  факултета,  два  филиала, един  департамент и един  колеж. Университетът  има официално институционална акредитация с отлична оценка от 2011 г. и акредитации по всички направления, което позволява да провежда обучения във всички образователни степени.
 
 
Студентите се обучават  по 28 акредитирани професионални направления в над 100 бакалавърски специалности и над 120 магистърски програми.
 Проф. Иванова нарече  студентите част от многобройното университетско семейство, които ще се обучават във втория по големина класически университет в страната какъвто е Пловдивският .

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!