Кметът Мелемов призова родителите да подават сигнали ако от детските градини събират пари от тях

Кметът Мелемов призова родителите да подават сигнали ако от детските градини събират пари от тях
С моя заповед категорично съм забранил на директорите, педагогическите специалисти и непедагогическия персонал в детските градини събирането на парични средства от родителите на децата, по какъвто и да е повод и в какъвто и да е размер.
 
Това припомни кметът Николай Мелемов на родители, които се оплакаха, че от детски заведения в Смолян са им искали пари за закупуване на печки, пердета и килими.
 
При дискутирането на проблема с ученическото хранене те поставиха и този въпрос. Давайте сигнали за такива нарушения, призова кметът. Няма фактура, която да не съм подписал за консумативи и всичко необходимо за детските градини, допълни той.

В заповедта е упоменато, че от родителите не трябва да се събират средства за консумативи, сапун, тоалетни принадлежности, дидактически материали и др, защото община Смолян подсигурява всичко необходимо на детските заведения за тяхното нормално функциониране.

Заповедта на Мелемов е издадена на 21 октомври 2016 г. и е сведена за изпълнение на директорите на общинските детски градини на територията на община Смолян и на други заинтересовани лица, съобщиха от общината.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре