Menu
Понеделник, 19 Юни 2017 16:56

Кметът Мелемов се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив Ергани

Написана от
Кметът Мелемов се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив  Ергани снимка: община Смолян
Кметът Николай Мелемов се срещна с генералния консул на Турция в Пловдив Хюсеин Ергани. Дипмоматът определи визитата си като опознавателна, тъй като е встъпил в новата си длъжност на 30 януари т.г. Ергани посочи, че е необходимо да се  даде тласък на развитието на туризма, културния обмен, социалните и икономическите връзки между двата народа. В тази връзка благоприятно за развитието на туризма ще се отразят полетите от Бурса до Пловдив, които съвсем скоро ще стартират.Кметът Мелемов обясни на Генералния консул, че поддържаме много добри  ползотворни контакти и сътрудничество с побратимените ни градове – Ялова и Пендик.
Градоначалникът обясни на дипломата, че още като депутат и сега като кмет продължава да лобира за  облекчаване на визовия режим между двете страни, защото Пампорово и Смолян са атрактивни туристически дестинации за турските туристи.
Дипломатът сподели, че и връзките между двете правителства са много ползотворни и това ще се отрази позитивно на междусъседските отношения на България и Турция. „Може да се постигне още много и ние искаме да се развиваме заедно със своите съседи“ – каза още генералният консул и добави, че пътят към това минава през добро сътрудничество.
 
Пресцентър на община Смолян
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!