Menu
Понеделник, 09 Януари 2017 13:09

Кметът Мелемов: Ще има санкции за снегопочистващите фирми

Написана от

Ще има санкции за снегопочистващите  фирми, категоричен е  кметът Николай Мелемов. Градоначалникът е получил много сигнали от граждани за непочистени улици и лично той е направил проверка през почивните дни за състоянието на пътната мрежа. Днес сутринта комисия от община Смолян направи също  проверка. На територията на града  улиците са проходими. Поради ниските температури в момента се опесъчават и осоляват.    Община Смолян се обръща отново с призив към гражданите да преместят паркираните моторни превозни средства от пътната и уличната мрежа, защото се възпрепятства работата на снегопочистващата техника.

snyag 001

Съгласно заповед РД -0007  от 5 януари т.г. на кмета Мелемов ръководителите на държавни и общински ведомства, фирми, собственици и наематели на търговски обекти трябва да почистват от снега прилежащите тротоари, подходи към сградите, пешеходни зони, стълбища и площадки. Почистването да се извърши така, че да не се натрупва сняг в обсега на автобусните спирки, входове на гаражи и подходи към пешеходни пътеки. Гражданите и домоуправителите се задължават да организират почистването на прилежащите тротоари, стълбища и площадки около домовете и жилищните кооперации.

Според метеорологичната прогноза тази вечер и утре се очакват обилни снеговалежи. 

Пресцентър на община Смолян


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!