Menu
Неделя, 18 Юни 2017 15:46

Кметът Мелемов: „След обединението на трите селища преди 57 години се получава Смолян, най-красивият град в България”

Написана от
Кметът Мелемов: „След обединението на трите селища преди 57 години се получава Смолян, най-красивият град в България” снимка: община Смолян
Велосипедно състезание,  концерт на детски таланти  и на Общинския духов оркестър  белязаха кулминацията на празника
 
Кметът Николай Мелемов поздрави гражданите и гостите на Смолян по повод днешния празник на обединения град. „На 18 юни, преди  57 години, три селища се обединяват и в резултат на това  се получава  най-красивият град в България – Смолян. Той е такъв, защото  всеки град е отражение на неговите жители, а смолянчани са добри и топли хора”, посочи в словото си Мелемов.  Той  пожела на всички много здраве и  всеки следващ ден да бъде по-добър от предходния, както и в града да се раждат повече деца, защото те са бъдещето на Смолян. Кметът награди малчуганите, които участваха днес във велосипедното  състезание. 28 деца  от 4 до 14-годишна възраст, разделени в 5 възрастови групи, получиха за участието си от Мелемов медали и шоколади.
Старт на велосипедното състезание, организирано от община Смолян, даде секретарят Момчил Николов. Публиката аплодираше и насърчаваше децата, които се състезаваха с много хъс за победа. Проявите днес започнаха с концерт на Общинския духов оркестър.
Програмата за празника продължи с  концерт „Защо обичаме Смолян“ . В него  участваха  Младежка доброволческа организация „Чисти сърца“, Вокална група „Ро войс“, танцови формации „Зареница“ и „Най“ при  „Христо Ботев“, Детска вокална група „Приятели“ при Обединен детски комплекс – Смолян. Младите таланти заслужиха аплодисментите на публиката за прекрасните си артистични изпълнения.
Днес от 17.00 часа пл. „Свобода” – Стар център , проявите ще завършат с концерт на Общински духов оркестър.
Община Смолян  подготви богата програма за отбелязване на това значимо събитие – 57 години от обединението на трите селища Смолян, Райково и Устово в един град.    
 
Пресцентър на община Смолян
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!