Menu
Сряда, 04 Април 2018 14:05

Кметът на Мадан подписа договор за финансиране на поредния значим инфраструктурен проект

Публикувана от Прочетена 2536 пъти

Безвъзмездната финансова помощ в размер на 735 156,21 лв. е осигурена от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към МОСВ. Проектът предвижда пълна реконструкция на водопроводната и канализационната мрежа в кв. „Възраждане“, и улиците "Рила" и "Вечерница" в кв. „Шаренка“ в града.
Строителните дейности ще стартират съвсем скоро, веднага щом времето позволи.

Целта е, чрез успешното изпълнение на предвидените строително-монтажни работи, да се реконструира трайно водопроводната и канализационна мрежа, да се подобри селищната среда, битовите и жизнени условия на населението, да се предотврати ерозията на частни и общински терени в следствие авариите на амортизираните водопроводи, както и честото спиране на водата, а също така и да се подобрят и възстановят транспортно-експлоатационните качества и носимоспособност на настилката.

След ремонта на подземната инфраструктура, следващата стъпка за посрещането на потребностите на жителите е реновирането на улиците, което включва полагане на нов асфалт, изграждане на нова тротоарната настилка и бордюри. Средствата са осигурени по друг одобрен проект на общината: „Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа на територията на община Мадан“ по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряване или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ по ПРСР 2014-2020.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!