Кметът на Забърдо подари безплатна почивка на незрящи деца

DSC01601

12 незрящи деца от софийското училище "Луи Брайл" гостуват на кмета на Забърдо. Валентин Черпоков видял децата при участието им във ВИП Брадър и още тогава решил да им подари

почивка в Родопите. "Разплаках се, много ме развълнуваха като ги видях по телевизията",разказва известният селски първенец. "Искам да им направя една хубава ваканция, да се почувстват като звезди, да отнесат от Забърдо приятни спомени".

 

DSC01577 DSC01588

Децата наистина бяха посрещнати като звезди. Цялото село ги чакаше на входа на Забърдо, под холивудския надпис. Закичиха ги със здравец, прегръщаха ги, радваха им се. Евробабите на Забърдо изпяха заедно с тях "Хубава си моя горо", а кметът им извъртя чеверме в механата си. С престоя на децата се занимава цялото семейство на Черпоков. Кметът е ангажирал и четири жени от селото, които да приготвят родопски специалитети - клинове, пататници, катми..., с каквито основно ще хранят децата. Ще опитат и овче мляко, сирене, кашкавал. "Зарекъл съм се като си тръгват от тук да тежат с по 5 килограма отгоре", пошегува се кметът.
DSC01585 DSC01612
За седмичната им ваканция Черпоков е подготвил програма с различни занимания. Ще изучават заедно с евробабите местния фолклор и традиции. Ще ги води на излети, ще направят екскурзия до Чудните мостове, до Пампорово. Децата вече се завъртяха на дървеното виенско колело в селото. Групата нощува във вила "Забърдо", заедно с педадог и един родител. Собственикът на вилата Юри Ангелов приел децата, като заявил, че също няма да им взема пари за нощувки и такси. Неговата дъщеря е Лиляна, участвала в третия сезон на Биг Брадър.
 
гласувай за тази статия
{source}[[script type='text/javascript']]
svejo_url='http://www.smolyandnes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=858:2009-07-13-07-24-10&catid=35:2009-03-10-13-26-02&Itemid=59';svejo_skin='compact';svejo_theme='black';
[[/script]]
[[script src='http://svejo.net/javascripts/svejo_button.js' type='text/javascript']]

[[/script]]
{/source}
Сподели във Facebook
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре