Menu
Събота, 02 Декември 2017 21:32

Кметът Николай Мелемов обяви бедствено положение на територията на цялата Смолянска община

Публикувана от Прочетена 5640 пъти

Вследствие на проливните дъждове на територията на общината и пълноводието на реките Черна и Бяла и  прелелите дерета, кметът Николай Мелемов обяви  бедствено положение на територията на цялата община Смолян. За овладяване на бедствието, Щабът  за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, назначен със заповед на кмета,  преминава на непрекъснат режим на работа. Информацията за хода на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи ще му  се докладват през половин час. Инж.Мариана Цекова – зам.кмет на общинска администрация да създаде необходимите условия за ефективна работа на екипите на единната спасителна система и снабдяването на населението с продукти от първа необходимост, се казва още в  заповедта.

Всички фирми разполагащи с подходящата техника да се включат в отпушването на деретата и участъци от реката от паднали дървета и дървен материал затрудняващ оттока на реките.

Кметове и кметски наместници да следят за нивото на реките през техните територии и при необходимост да организират настаняването на бедстващото население в училищата и читалищата.

Забранява се движението и пребиваването на МПС на определени критични участъци. При отказ от доброволно напускане на опасни за живота на гражданите сгради, да се извърши принудително извеждане на същите.

Начало на въвеждането на бедственото положение 19.00 ч. на 02.12.2017 г.

Срок на действие на бедственото положение до овладяване на бедственото положение.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!