Кметове  даряват лични средства за филм за Ботев

Кметове  даряват лични средства за филм за Ботев

Кметове на кметства от цялата страна подеха дарителска акция за финализирането на филма за Ботев. Така управниците на малки населени места застават твърдо зад каузата на председателя на Националното сдружение на кметове на кметства в РБългария  /НСККРБ/и кмет на Калофер Румен Стоянов. Негови колеги от областите Плевен, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Видин вече дадоха своята лепта за заснемане на лентата.

До сега са заснети около 60 мин. от игралния филм за великия поет и революционер Христо Ботев.  Режисьор на лентата е Максим Генчев, а в ролята на Ботев влиза актьорът Милен Жечев. За финализиране на снимките са необходими  още  над 30 000 лв. Българските боксьори Кубрат и Тервел Пулеви са поканени за участие в сцените на филма.  

Малките кметове са категорични, че само обединени около каузата България можем да направим страната си такава, каквато искаме да бъде. Сдружението работи активно и защитава интересите на малките населени места, като в момента се обсъждат промени в Закона за гражданската регистрация и изборния праг.   

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре