Кметове запретнаха ръкави и сами пълнят дупки по републикански път в Рудоземско

Кметове запретнаха ръкави и сами пълнят дупки по републикански път в Рудоземско Кметове запретнаха ръкави и сами пълнят дупки по републикански път в Рудоземско Кметове запретнаха ръкави и сами пълнят дупки по републикански път в Рудоземско

В петък хората от Елховското корито излизат на протест, ще блокират пътища

Заради плачевното състояние на пътя Рудозем – Пловдивци, днес всички кметове от засегнатите населени места, както и от общинското ръководство запретнаха ръкави и започнаха сами да запълват образувалите се огромни дупки по пътното трасе. 13 километровата отсечка е в плачевно състояние. Преди повече от година бяха отпуснати средства за ремонтирането й, като се обяви, че за целта са заделени 13 млн.лв. Въпреки обещанията в началото и на тази пролет, че ремонтът ще продължи, все още нищо не е направено по въпроса и местната власт е решила сама да действа и да реши поне временно проблема, допълва кметът на община Рудозем Румен Пехливанов.

„Досегашното правителство не съумя да намери решение на въпроса и го отложи във времето и сега с проблема трябва да се справя служебното правителство. На новия кабинет ще му трябва време да навлезе в тематиката. Проблемът си стои и хората не могат да продължават да карат колите си по огромни кратери. Всеки ден имаме срязани гуми и счупени джанти. Поради тази причина днес караме фрезована фракция и пълним всички дупки с кметовете на селата, заместник-кметовете на общината, секретаря, аз лично. Всички сме с лопатите и пълним“, добави Пехливанов.

Фракция фрезован асфалт е дарение от фирма и основно тя ще се използва за частичния ремонт на компрометираното трасе, допълва още кметът на община Рудозем.

За петък е предвиден поредният протест на жителите от Елховското корито, които възнамеряват да блокират за няколко часа движението по републиканския път в Рудозем
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре