Menu
Четвъртък, 16 Май 2019 19:42

Книгата „Общуване „Учител – родител“ издаде училището в Търън

Публикувана от Прочетена 1075 пъти
Директорът на ОУ „Стою Шишков“ в с. Търън Диана Димитрова събра спецификите на общуването между учител и родител в книга. „Темата е изключително актуална, защото разрива между учителите и родителите се отразява и върху възпитанието на децата“, каза Димитрова. По думите й това, което педагогът сътворява в учебна среда никой отвън не трябва да атакува. „Не всички познават спецификата на нашата работа. Понякога ние, в интерес на развитието на децата, допускаме те да грешат.
 
Така трябва да бъде“, добави директорът на училището в Търън. Целият учителски колектив се е включил в подготовката на книгата. Тя се базира на наредби, които регламентират общуването между учители и родители, на различни практики и казуси, на вътрешен семинар, направен в училище. Димитрова отбеляза, че родителите на децата, които се обучават в с. Търън с изключителен ентусиазъм се включват в дейностите на училището. „За пет години имаме три конфликта с родители. Това е преди всичко от неразбиране. Днешните деца стават все по-разглезени и родителите имат претенции да ги обгрижваме, но така както ние не желаем“, каза още директорът Диана Димитрова.
 
Тя цитира една много важна сентенция: „Всяко камъче, което ние преместваме от пътя на детето, се превръща в скала, която затрупва нас“. Децата трябва да се сблъскват с предизвикателствата. Затова нашите седмокласниците направиха Спирала на развитието. В средата е зоната на комфорт, излизайки от нея, идва спиралата на страха, а когато го преодолееш, започва зоната на развитие, която води до успеха“, обясни Диана Димитрова. Книгата „Общуването „Учител – родител“ ще бъде представена на 19 май от 10.00 часа.
 
Проявата е част от програмата за честването на 95-та годишнина на ОУ „Стою Шишков“ в с. Търън. Час по-късно – от 11.00 часа, е тържественият концерт, на който възпитаниците на учебното заведение ще представят работата си по различни дейности и проекти. „Училището е малко по брой ученици, но огромно по работа, която се върши в него. Няма малки и големи училища. Има работещи училища, училища изпитващи трудности. Мисля че дори и тези, които не успяват да излязат в центъра на общественото внимание, също работят много“, добавиДимитрова.
 
Отбелязването на 95-та годишнина на ОУ „Стою Шишков“ – с. Търън продължава и в дните от 20 до 22 май с Дни на отворените врати (представяне на иновативни педагогически практики от 9.50 часа до 10.30 часа).
 
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!