Menu
Неделя, 12 Май 2019 23:08

КНИГАТА „ПРЕКЪРШЕНА СЕВДА“ ОТ ВАСИЛ ВЕНИНСКИ БЕ ПРЕДСТАВЕНА В ЧЕПЕЛАРЕ

Публикувана от Прочетена 1377 пъти
КНИГАТА „ПРЕКЪРШЕНА СЕВДА“ ОТ ВАСИЛ ВЕНИНСКИ БЕ ПРЕДСТАВЕНА ПРЕД МНОГОБРОЙНА ПУБЛИКА В БИБЛИОТЕКАТА НА НЧ“РОДОПСКА ИСКРА -1880“. НА 9 МАЙ В ЧЕПЕЛАРЕ СЕ СЪСТОЯ ПРЕМИЕРАТА НА КНИГАТА, КОЯТО ПРЕДСТАВИ ЛИТЕРАТУРНИЯ КРИТИК ИВАН Д.ХРИСТОВ.
 
Книгата е част от петология белетристични книги /“Деребейски времена“(2007), „Въгленчета от безкрая“(2011), „Разровена жарава“(2015) и „Прекършена севда“(2019) /. Във всички тях авторът описва живота на родопчанина през турското робство и в първите следосвобожденски години, като повечето му разкази са на основата на действителни случки и събития от историята на Средните Родопи. През 2014г. авторът Васил Венински е удостоен с „Почетен знак на Община Чепеларе, а през 2017г. заради литературните си заслуги е награден с плакет „За изключителни заслуги за издигането престижа на Община Чепеларе“.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!