От 12 до 14 декември в Регионална библиотека "Николай Вранчев“ – Смолян отново ще се проведе традиционната коледна работилница за деца, съобщава  Агенция  "Фокус“. Вече има и желаещи да участват в празничната инициатива.

За различните възрастови групи са предвидени различни приложни занимания. В работилницата може да се включат както организирани групи, така и индивидуални участници. На посетителите на работилницата ще бъде презентирана темата за предстоящите празници – Бъдни вечер, Коледа и Нова година. По-малките деца от детските градини ще апликират, изрязват и сами ще си приготвят коледна картичка с празнично пожелание. По-големите деца от училище пък ще могат да оцветят керамична фигура, която е подходяща за окачване на коледната елха, изработените от тях картички и оцветените фигури, децата ще занесат със себе си в къщи.
Подготвена е и изложба с луксозни издания на коледни книжки, които са с твърди корици и красиви илюстрации. Децата ще бъдат посрещнати в детски отдел с коледна украса и така ще  се повиши коледния им дух, а тръгвайки си от библиотеката могат да си вземат коледна книжка за празниците.