Комисията обсъди необходимите мерки за осигуряване на безопасност на движението в област Смолян за предстоящия зимен сезон

Комисията обсъди необходимите мерки за осигуряване на безопасност на движението в област Смолян за предстоящия зимен сезон

     „Предприемането на мерки за подобряване безопасността на движението по пътищата в област Смолян е изключително важна тема, която всяка година е под наблюдението на областния управител, особено в периода преди стартиране на новата 2018-2019 учебна година и предстоящия зимен сезон и зимното поддържане на пътната инфраструктура.”, заместник-областният управител Андриян Петров откри и ръководи работна среща за безопасността на движението по пътищата в област  Смолян.

      За състоянието на общинската и републиканска пътна мрежа в област Смолян докладваха представителите на общините и директорът на ОПУ – Смолян – инж. Костадинка Миланова. Повечето общини имат подписани действащи договори със фирми за зимно поддържане на пътната мрежа.      За републиканската пътна мрежа срокът на договора изтича и предстои неговото подновяване.

      Началникът на РУО-Смолян – Мария Семерджиева, увери, че са предприети всички необходими мерки за осигуряване на безопасността на движението за учебната 2018/2019 година в училищата и детските  градини  на територията на област Смолян. Тя използва случая да благодари на органите на реда за доброто сътрудничество и положителните резултати, в следствие на добрата комуникация между институциите, гарантиращи по-добра сигурност за децата, както по време на учебния период, така и по време на екскурзионни пътувания.

     Има подсигурени училищни автобуси за превозване на учениците до училищата, където е необходимо. Осигурени са учебни материали в учебните заведения по темата. „Тази година ще работим приоритетно за увеличаване броя на специализираните кабинети за безопасност по движението.”, каза Семерджиева, като допълни, че имат желание да започнат изграждане на специализирани площадки, на които децата да могат да се обучават на терен. Началникът на РУО-Смолян уточни, че училищната мрежа се запазва и благодарение на това в населените места с най-тежки зимни условия учениците ще могат да посещават занимания в защитените училища без да се налага да пътуват.                                

      Директорът на ОД МВР-Смолян – ст.комисар Николай Димов и  началникът на сектор „Пътна полиция” – гл. инспектор Костадин Марковски представиха дейностите и мерките за подобряване безопасността на движението, предприети от органите на реда. Старши комисар Димов наблегна върху важността на превантивните мерки.

      По време на заседанието беше засегнат и въпросът, свързан със зачестили инциденти, причинени от внезапно изскачащи животни на пътното платно. Предложени и обсъдени бяха мерки, като поставяне на повече предупредителни пътни знаци, санкции за собствениците и други.

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре