Конференция за бъдещето на Европа: церемония по откриването на 9 май в Страсбург       

Конференция за бъдещето на Европа: церемония по откриването на 9 май в Страсбург        

Церемонията по откриването на Конференцията за бъдещето на Европа ще се състои в Европейския парламент в Страсбург в Деня на Европа, 9 май, неделя

Кога: 9 май, неделя, 15.00 – 16.30 (българско време)

Къде: Европейският парламент в Страсбург

Програмата на събитието ще продължи час и половина. Тя включва приветствено слово от председателя на ЕП Давид Сасоли, председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен, министър председателя Антониу Коща от името на Съвета на ЕС и френския президент Еманюел Макрон. Кратки приветствия ще отправят и съпредседателите на Изпълнителния съвет на Конференцията. Предвиждат се също участия на граждани и гражданското общество чрез видеовръзка, както и музикални изпълнения от цигуларя Рено Капюсон и квартет „Карски“. Церемонията по откриването ще бъде свързана със събития за Деня на Европа в държавите членки.

27 студенти по програма Еразъм от всички държави членки ще присъстват в пленарната зала, а около 300 граждани ще бъдат поканени да се включат дистанционно и ще присъстват чрез големи телевизионни екрани.

Министрите по европейските въпроси и други VIP гости също ще се присъединят дистанционно.

.Аудио-визуално излъчване

Церемонията по откриването на Конференцията за бъдещето на Европа ще бъде излъчена на живо по EbS+ (чисто излъчване) от 14:30 до 16:30 ч. (българско време). EbS ще излъчи сигнал с надписи (готов за излъчване).

Церемонията ще бъде излъчена и в интернет на страницата на мултимедийния център на Парламента, както и в страниците на ЕП във Фейсбук и Туитър @Europarl_BG

Видео, аудио и снимки от събитието ще бъдат достъпни за сваляне от сайта на мултимедийния център на ЕП:

https://multimedia.europarl.europa.eu/en/conference-on-future-of-europe-inaugural-event_18901_pk

Европейски парламент, Пресслужба

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре