Петък, 18 Октомври 2019 11:33

КОРНЕЛИЯ НИНОВА В СМОЛЯН: „ИМАМЕ ОГРОМЕН ШАНС ДА СПЕЧЕЛИМ НЯКОЛКО ОБЛАСТНИ ГРАДОВЕ , ЕДИНИЯТ ОТ ТЯХ Е СМОЛЯН!"

Публикувана от
КОРНЕЛИЯ НИНОВА В СМОЛЯН: „ИМАМЕ ОГРОМЕН ШАНС ДА СПЕЧЕЛИМ НЯКОЛКО  ОБЛАСТНИ ГРАДОВЕ , ЕДИНИЯТ ОТ ТЯХ Е СМОЛЯН!" Снимки : Предизборен щаб БСП за България
„Сигурна съм, че с конкретните програми, които излизаме пред вас, с ясните ангажименти , които поемаме, имаме огромен шанс да спечелим като партия няколко областни градове, единият от тях е Смолян! Повярвайте, че промяната в Смолян е във вашите ръце!“. Това заяви председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова на предизборна среща в читалище „Орфееви гори“ на кандидатът за кмет на Смолян Стефан Сабрутев и кандидатите за общински съветници от листата на БСП за България. „Подкрепяме нашите кандидати и листата, която е съчетание от мъдрост и опит, но и от младост, енергия. На хора, които ги обединява тяхната почтеност и любов към общината и желанието им да работят за вашето добруване“, каза още Нинова. „Големият ни опонент не са дори те -ПП ГЕРБ. Големият ни опонент е страхът, който насадиха те у хората, заплахите които им отправят, че ще им смачкат бизнеса, че ще ги уволнят от работа, че децата им ще пострадат, апатията, която внушиха на хората. Всичко може да се промени! И промяната е за по-добро! Вярвам, че ще си подадем за ръце и от Смолян-най-бързо обезлюдяваща се община , ще направим Смолян млада и развиваща се община! От икономически изоставаща, към икономически силна! Но най-вече ще я направим социална община-община - кмет и общински съветници, обърнати към всеки един от вас! „, каза още пред смолянчани председателят на Националния съвет на БСП.
„Днес сме заедно в името на една кауза – Смолян. Това е нашето място, в което пазим традициите, гордеем се с природните забележителности и история, с интелекта, таланта и борбеността на родопчани. Днес всичко това звучи като спомен от отминал период, защото станахме печално известни с бедност, със скандали, с разбити улици – град, в който не се вижда перспектива, от който си тръгват и тези, които истински го обичат. Това обаче не е нашият град. Това е градът на една шепа хора, които управляват не с принципи и мисъл за общината, не с грижа и уважение към съгражданите си. Тяхното управление заменя компетентността с партийната дисциплина, публичността – с всяване на страх, а дългосрочната визия – с бърза печалба. Разбира се, че всичко това трябва да получи своя отговор на 27-ми октомври - с по-добри хора, с по-добри решения за по-добър живот!“, каза кандидатът за кмет Стефан Сабрутев.
 
4564564564
 
 
 
„Кметското място за мен не е самоцел. Уверявам ви, че ако можех да реша проблемите на Смолян в качеството си на общински съветник, щях да го направя, но истината е, че от кмета зависи много повече. Виждам общината като възможност за подкрепа на хората и подобряване на тяхното ежедневие, а не като на фирма, която разпределя средства за обекти, чиято полза не се усеща от вас. Разбирам потребностите на предприемчивите за прозрачна и бърза администрация; на семействата - за сигурна и чиста околна среда; на възрастните - за допълнителна грижа; на младите - за реализация в близост до дома и приятелите.
Искам Смолян да е наш общ дом, който да подобряваме заедно с вас; в който природните и исторически забележителности са съхранени и по този начин и носят не само гордост, но и просперитет на всички хора тук!“, каза още кандидат-кметът.
Той добави още, че в платформата за управление на БСП за България основен проблем за решаване е демографската криза. „Област Смолян е най-бързо обезлюдяваща се за първото тримесечие на 2019та година. Всички изследвания сочат, че населението на нашата област до 2050-та година ще намалее от 120000 на 20000 жители. Всички мерки в нашата програма са създадени; за да обърнем този процес и да създадем нормална среда за живот и отглеждане на деца“, каза Сабрутев пред смолянчани.
 
„Макар да твърдят, че общината е финансово стабилна, след внимателен анализ аз и екипът ми твърдим, че това не е истина. Ако бъдем избрани да управляваме, възнамеряваме да приложим строга финансова дисциплина, която да бъде видима и достъпна за вас. Ще изготвим стратегия за финансово оздравяване. Следващият важен момент е икономиката в общината! Аз и екипът ми, поддържаме диалог с местния бизнес, анализираме изнесените до момента проблеми и заедно търсим решения. Възнамеряваме това да продължи и да се превърне в практика. Ще изготвим стратегия за създаване на биоземеделие на чисти и екологични местни продукти и ще създадем наша марка „Произведено в Смолян". В сферата на туризма възнамеряваме да реализираме активна реклама и популяризиране на нашия роден край като целогодишна туристическа дестинация.
Съвместно с камарите на архитектите и инженерите в Смолян ще създадем един нов архитектурен код, който да подобри облика на община Смолян, а не както досега да правим всичко на пожар и на парче. Той ще бъде изграден спрямо спецификата на града, кварталите и селата.
Сабрутев подчерта, че основен приоритет в работата му ще бъдат здравеопазването и социалната политика.
 
 72367425 2626564927386647 1380428928753074176 n
 
„На първо място задължително наличие на денонощна аптека. При съвместяване на интереси на общината и фармацевти такава инициатива може да се реализира успешно. На всички ни е ясно, че МБАЛ има проблем с кадрите. В тази връзка ще направим постъпки да възстановим изнесеното обучение на медицински сестри в Смолян, което съществуваше до преди няколко години, за да бъде подпомогната смолянската МБАЛ „Братан Шукеров". Допълнително възнамеряваме да предложим подпомагане на млади лекари и специализанти към нашата болница чрез финансова и жилищна подкрепа, за да привлечем млади специалисти. Искаме Смолян да се превърне в „Национален център на здравето"“, каза Сабрутев. И добави, че основен приоритет на управленската му програма ще бъдат също образованието, културата и спорта.
„Културното ни наследство има нужда от опазване и по-добро стопанисване на исторически сгради, комплекси, места с градска и архитектурна историческа стойност. Трябва да работим в посока превръщане на община Смолян в център за културен туризъм, чрез възстановяване на празниците и традициите от културния ни календар, като ги рекламираме в национален и международен мащаб. В тази връзка ще възродим „Орфеевите празници"“, каза още Сабрутев.
„Ние тръгваме с настроението и нагласата, че ще спечелим тези избори. Логото на нашата кампания е „Промени бъдещето!“. Това не е само лозунг, а е неотложна необходимост за нашата община. Защото като отговорна партия ние не можем да останем безразлични към катастрофалното състояние в което е изпаднала като цяло общината. От процъфтяващ доскоро край, след осем години управление на ГЕРБ, ние се превърнахме в най-бедния и най-бързо обезлюдяващия се район в страната. Какво още трябва да се случи, за да кажем :Стига вече! Нашето дълбоко убеждение ,е че мъдростта ще надделее и на изборите следващата неделя смолянчани ще подкрепят кандидатите на БСП за България“, каза председателят на Общинският съвет на БСП в Смолян Милко Гавазов.
 
Предизборен щаб БСП за България
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
 
платен материал
Прочетена 1130 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


 Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!