Вторник, 26 Януари 2016 10:44

"Костал" пише сто годишна история

"Костал" пише сто годишна история
"Костал" пише сто годишна история снимки: Смолян днес!

Нашият интерес бе провокиран от сто годишната история на фирма „Костал“, която се основава от четири генерации Костал.
А именно г-н Леополд Костал, г-н Курт Костал, г-н Хелмунт Костал и сегашния генерален директор г-н Андреас Костал.
Както във всяко семейство така и в тази семейна фирма в основата са четири основни принципа:


Начело на фирмата винаги ще бъде някой от сем.Костал.

 

kostal 01


Дългосрочна рентабилност-Компания Костал не цели краткосрочни печалби,а напротив всичко което придобиваме като финанси влагаме в нови проекти,машини и обучения;
глобална интеграция - от чисто логистична гледна точка нашата фирма се стреми да бъде все по близо до нашите клиенти, като във всички наши 38 завода поддържаме високото ниво на ефективност и не на последно място независимост - точно затова,че сме семейна фирма ние сме независими от всякакви аспекти и институции.

kostal 03


Идеалите и принципите се предават от един член на семейството на друг в семейство Костал.
Ако обърнем внимание на родословното дърво на семейство Костал се вижда, че от лявата страна на дървото, повечето от имената са чешки, което всъщност говори за чешкия корен в семейството.
Леополд Костал е роден през 1883г. в Чехия в семейство на стругар. Завършва образованието си във Виена, като стругар. През 1912г. в град Люденшайд, Германия основава фирма Костал. В началото са работили 4-5 човека, дори на г-н Костал и съпругата му се е налагало да работят и по 48 часа.

kostal 008


Курт Костал постъпва във фирмата на 26 години. През 1953г. фокусира фирмата изцяло върху автомобилната промишленост.
Хелмунт Костал започва да работи за фирмата на 28 години. По време на неговото управление фирмата се разраства драстично. Той открива и първият международен клон в Мексико (1974).
Андреас Костал управлява от януари 2011 година до днес, като пише сто годишната история на фирмата.

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!