Menu
Неделя, 09 Април 2017 16:23

Красива Цветница отпразнуваха в Устово

Написана от
Красива Цветница отпразнуваха в Устово Храм „Св. Николай Чудотворец“
В храм „Св. Николай Чудотворец“ в смолянския квартал Устово тържествено бе отпразнувана Цветница – денят, в който Иисус Христос влиза в Йерусалим, посрещнат с възгласите: „Осанна! Благословен Идещият…“
 
tsvetnitsa ustovo 2 tsvetnitsa ustovo 6
 
Светата празнична Литургия за Вход Господен бе отслужена от  енорийския свещеник Васил Маджаров, а след нея той се обърна към множеството в храма с думите, че след възторженото посрещане на Спасителя ще последва Страстната седмица, в която всички е редно да бъдем съпричастни към страданията от последните земни дни на нашия Господ. Цветница /Връбница/, предшествана от Лазаровден, когато Иисус Христос възкресява от смъртта лежащия 4 дни в гроба Лазар, е времето, в което Спасителят се е открил на хората като Месия за сбъдване на библейските пророчества.
 
tsvetnitsa ustovo 8 tsvetnitsa ustovo 7
 
Знаейки, че ще бъде измъчван, погребан и ще възкръсне,  Той отново потвърдил духа на Своето учение - не земни богатства и тленна слава са нужни, а вяра, надежда, любов, милосърдие, святост.
По време на литургията отец Васил причасти много деца и родители, а след това раздаде на всички осветени върбови клончета за символичен спомен от посрещането на Иисус Христос  в Йерусалим. За този празник доброволки към храма навързаха над 600 букетчета с върба, здравец и иглика.
 
tsvetnitsa ustovo 5 tsvetnitsa ustovo 1
 
Децата от Неделното училище към храма с ръководител отец Васил Маджаров подготвиха благотворителна изложба от рисувани картички и оцветени от тях икони.
 
Храм „Св. Николай Чудотворец“
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!