Menu
Четвъртък, 28 Март 2019 17:35

Криза за тестове за наркотици в Смолянско, шофьори отървават санкции

Публикувана от Прочетена 2237 пъти
Криза за тестове за наркотици в Смолянско, шофьори отървават санкции снимка: dariknews.bg
Криза за тестове за наркотични вещества има в Смолянско, заради което шофьори управлявали „надрусани“ отървават наказания.

Това става ясно, след провелото се заседание на Областната комисия по безопасността на движението по пътищата. Въпросът е бил повдигнат от директора на полицията в Смолян, старши комисар Николай Димов.

Според него, случаите на нарушения от водачи, употребявали наркотични вещества са зачестили в региона, но не винаги можело това да бъде установено от пътните полицаи, защото не винаги са налични тестове за отчитане употребата на наркотици от водачите на моторни превозни средства.

В тази връзка, старши комисар Димов апелирал към кметовете  в областта, да отделят от общинските фондове по предназначение средства за закупуване на допълнителни бройки от тези тестове.    

За зачестилите случаи на заловени шофьори под въздействие на наркотични вещества става ясно и от ежедневните бюлетини на МВР-Смолян, където доста често се съобщава за подобен род установени нарушения.
 
Източник: dariknews.bg
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!