Menu
Четвъртък, 29 Март 2018 16:41

КРОС предлага нови мерки за решаване проблема със свлачището

Публикувана от Прочетена 8540 пъти

Още на 16.03.2018 г. общинските съветници от КРОС реагираха адекватно и своевременно на създалата се ситуация със срутището по пътя Смолян – Мадан, като поискаха провеждане на извънредна сесия на Общинския съвет. Целта им беше да се предприемат бързи  мерки от страна на общината за намаляване риска за населението от 11-те изолирани населени места с повече от 2 000 жители.

Едва 11 дена след това - на 27 март кметът Мелемов обяви частично бедствено положение, за да преодолее множество административни пречки за бързото изграждане на обходния път през с. Влахово. На среща с председателите на групи в ОбС той помоли за решаване на проблемите, които са от компетенциите на Общинския съвет. Това са приемане на парцелиран план, на Подробен устройствен план и на отчуждаване на поземлени имоти. В тази връзка днес ОбС гласува Споразумение между Общината и АПИ.

За бързото решаване на всички административни въпроси, свързани с изграждането на обходния път, от КРОС, обаче, предлагат да се свика нова извънредна сесия на ОбС веднага след днешната.

Както днес, така и още на срещата на 27 март, от КРОС предложиха и други спешни мерки, за да се облекчи положението на изолираните селища и нормализиране на социалния живот на техните жители. Мерките са:

  1. Областният управител да се ангажира със спешна подмяна и изкърпване на асфалтовата настилка по пътя гр. Смолян -с. Фатово - гр. Рудозем, който се явява алтернативен маршрут.

 

  1. Спешен ремонт - чакалиране и отводняване на общински път с. Тикале - с. Градът във връзка с предстоящия туристически сезон.

 

  1. Областният управител да настоява пред Агенция "Пътна инфраструктора" за възлагане на втори експертен доклад относно разчистване и укрепване на срутището.

С действията си КРОС показва, че е градивна опозиция, работи с разбиране проблемите на населението, като своевременно и адекватно предлага решения на възникнали проблеми.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!