Menu
Четвъртък, 16 Май 2019 19:47

Кулинарна работилничка ще се проведе в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Смолян

Публикувана от Прочетена 859 пъти
Рекорден брой деца - 7000 от цялата страна, ще приготвят здравословна и вкусна храна на 17 и 18 май. Фондация “За храната” провежда националната кампания “Ден на революцията в храненето” за трета поредна година в големи и малки населени места. В кампанията ще се включат над 1000 доброволци - родители и учители от почти 70 населени места, които ще организират 220 безплатни детски кулинарни работилнички. Подобна кулинарна работилница ще бъде организирана и в Смолян – на 18 май, от 11 часа в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.
 
Организатори на проявата са Елена Динкова и Елена Радева – доброволци към Фондация „За храната“. „Заедно с 18 деца от 12 до 15 г., предимно 8 и 9 клас, ще си приготвим здравословна храна по рецепти от фондацията. Ще поговорим за здравословното хранене и най-вече ще се забавляваме“, казаха двете организаторки.
 
Фондация “За храната” предоставя на доброволците -организатори на работилничките рецепти и презентации, съгласувани с лекари-диетолози на Консултативния съвет на фондацията, както и допълнителни образователни материали и подаръци за децата. Образователната кампания “Ден на революцията в храненето” има за цел да стимулира консумацията на повече плодове и зеленчуци. Кампанията цели да привлече вниманието на възрастните и най-вече на децата, за да се замислят с каква храна се храним и какво влияние оказва тя на нашето тяло, а и на нашето самочувствие.
 
Тази година мотото е “Не яж боклуци*, яж зеленчуци”. Препоръчителният прием на плодове и зеленчуци за децата е между 300-400 г. дневно в зависимост от възрастта. Те са необходими за правилния растеж и развитие, за профилактика от заболявания и укрепване на имунната система.
 
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!