Menu
Четвъртък, 31 Август 2017 08:45

"Лаптопаджийският" сезон в Чепеларе продължава до октомври

Написана от
Прочетена 1456 пъти
град Чепеларе град Чепеларе

"Лаптопаджийският" сезон в Чепеларе ще продължи до 7 октомври, дотогава има резервации за наложилия се нов туристически продукт "Офис в гората", съобщиха организаторите на лагера. 

След няколко поредни лагера интересът към лятното издание тази година е повишен и инициативата се е разгърнала в сезон за представители на професии, които могат да бъдат упражнявани дистанционно.

Екипи на различни фирми са привлечени от възможностите за работна ваканция на над 1000 метра надморска височина, обяснява Станислав Вангелов, организатор на лагера. За разлика от предишни години, когато лаптоп зоната е посещавана от индивидуални клиенти, през това лято в лагера работят и почиват цели фирмени тимове, които колективно изнасят офис обстановката си до Мечи чал. 

Сред работещите във ваканционна среда в Чепеларе са IT специалисти, финансисти, дизайнери, писатели, архитекти, преводачи. За творческите професии е особено благотворно и вдъхновяващо смяната на офис обстановката със зареждащия планински пейзаж и атмосферата на Родопите. Условията за вело- и пешеходни преходи до вр. Мечи чал обикновено се възприемат като "ъпдейтваща" програма за лаптоп лагерниците, обясняват домакините. 

Продуктът "Офис в гората" е част от инициативата за популяризиране на Чепеларе и като дестинация за климатолечение. Работните ваканции позволяват по-дълъг престой сред оздравителния климат на курортния град, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!