Menu
Сряда, 13 Юни 2018 16:49

Лифтовете в Пампорово - Мечи чал се пускат в движение от 16 юни

Написана от

Лифтовете в Пампорово - Мечи чал се пускат в движение от 16 юни, съобщиха от "Пампорово" АД. От тази година в курорта стартира мащабна програма за развитие на летния планински туризъм, като дружеството е инвестирало в подобрения на инфраструктурата и организирането на спортни събития. За четвъртото издание на "Пампорово Байк Фест" от 21 до 24 юни се очакват последователи на планинското колоездене от страната и чужбина.

Основен акцент в лятната програма на курорта е велопарк "Пампорово-Мечи чал", включващ 35 км колоездачни маршрути с различна трудност. 

С тръгването на лифтовете на 16 юни започва да функционира и велопаркът. Според ръководството на "Пампорово" АД това е най-големият и разнообразен парк за планинско колоездене на Балканите. Създаден преди шест години, той се наложи като маунтин байк дестинация за колоездачи от България и от европейски държави. 

Лифткартите и през летния сезон комбинират Пампорово и Мечи чал. Дневна карта "2 в 1" за лифтовете в Пампорово и Мечи чал струва 24 лв. за възрастен и 12 лв. - за дете. Карта само за лифта от вр. Мечи чал е 20 лв. за възрастни и 10 лв. - за дете. 

В програмата на зрелищния "Пампорово Байк Фест"-2018 са включени състезания по спускане, клас 1, на Международния колоездачен съюз, детска надпревара, Държавен шампионат по форкрос и третият кръг от Балканската даунхил купа. 
През този летен сезон в Пампорово ще отвори врати нов туристически център, който ще посреща туристите на входа на курорта. Наред необходимата информация, в центъра летовниците ще могат да се възползват от богата гама екскурзии, услуги и предложения за маршрути сред природата, предаде БТА.

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!
Прочетена 1382 пъти

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!