Петък, 21 Май 2010

Любомир Левчев стана почетен гражданин на Смолян

Публикувана от
selo_Polkovnik_Serafimovo_00002На свое заседание общинските съветници подкрепиха предложението на кмета на община Смолян Дора Янкова и на група интелектуалци от града, именитият поет Любомир Левчев – жител на с. Полковник Серафимово да бъде удостоен с най-високото звание „Почетен гражданин на Смолян”. От 26 общински съветници, гласували тайно, 25 подкрепиха предложението, една бюлетина се оказа  невалидна. В биографията на нашия град личните граждани се увеличават с още един – Любомир Левчев – кавалер на най-високите национални  и световни държавни и литературни награди, поет, чиито книги са преведени в 38 страни, гражданин, който живее от 20 години в Полковник Серафимово и 20 години пропагандира историята, традициите и културата на Родопа планина, коментираха от пресцентъра на общината.
Прочетена 1271 пъти

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!