Неделя, 17 Февруари 2013 20:30

Лютви Местан и екипът му проведе посещение и среща с актива в област Смолян

Лютви Местан и екипът му проведе посещение и среща с актива в област Смолян
Лютви Местан и екипът му проведе посещение и среща с актива в област Смолян снимка: ДПС
Председателят на ДПС Лютви Местан и екипът му беше на посещение и среща с актива в област Смолян в рамките на националната обиколка на ръководството на ДПС, съобщиха от пресцентъра на партията. С разширения актив на партията в Борино, Мадан, Рудозем и Смолян проведоха срещи председателят на ДПС Лютви Местан и екипът му- заместник-председателите Рушен Риза, Алиосман Имамов, Христо Бисеров, организационният секретар на ЦОБ на ДПС Мустафа Карадайъ, народните представители Рамадан Аталай- член на ЦОБ и Ариф Агуш и Елин Андреев, които са избрани от многоизбирателен регион Смолян, председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк, областният председател на ДПС- Смолян Салих Аршински, кметовете на Мадан- Фахри Молайсенов, Рудозем- Румен Пехливанов и Борино- Октай Алиев.

Демокрацията е ежедневна грижа, а българският етнополитически модел също не може да се възприема като константа, той не е веднъж завинаги установена система, коментира вчера на пресконференция в Смолян лидерът на ДПС Лютви Местан. По негови думи философията на ДПС относно интеграцията на малцинствата залага на "интеграция на съхранени идентичности". В силовите структури на властта дори не е започнал процесът на интегриране на малцинствата, смята председателят на движението. По негово мнение малцинствата не са представени на високи нива в МВР, армията, съда, прокуратурата, ДАНС, специалните служби.

Една истинска демокрация не може да има забранени територии за българските граждани заради техния етнорелигиозен произход, посочи Местан. Според него ДПС залага на модела, при който етническите и религиозните различия, населяващи една държава, се балансират на принципите на идентичността и интеграцията. Интеграция без съхранени идентичности е философията на възродителния процес, това е асимилация, допълни председателят на ДПС. Според него моделът на ДПС не залага на квотния принцип, а на осмислена политика на интегриране, която да навлезе в социокултурните отношения в страната.
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!