Лютви Местан: Когато ДПС е част от управлението на страната, Родопите дишат по-спокойно, планината оживява

Лютви Местан: Когато  ДПС  е част от управлението на страната, Родопите дишат по-спокойно, планината оживява
„Родопите ще бъдат в центъра на държавната  и европейска политика, не само в  с инвестициите  в инфраструктурата на малките  родопски села и градове, които направихме до сега, но и със своите граждани“, каза лидерът на ДПС Лютви Местан на предизборна среща в Мадан. „Родопчанинът, малкият човек - животновъд и земеделски производител ще бъде в центъра на националната и европейска политика. Нас ни смятат за  майстори в политиката, защото разбираме голямата политика като грижа за малкия  човек, за малкото населено място, и това на първо място се отнася за Родопите”, каза Местан.
 
 
Като пример той посочи мащабните инвестиции в миньорската община Мадан, които надхвърлят 30 млн. лв. само за последната година и половина.   В съседната община  Рудозем  средствата за инфраструктурни обекти са също толкова. „ Когато  ДПС  е част от управлението на страната, Родопите дишат по-спокойно, планината оживява.  Кметовете на Мадан и Рудозем  за една година направиха толкова първи копки, че  май са развили здрави мускули на ръцете си”, шеговито подхвърли Местан, който обеща, че така ще бъде и занапред, ако избирателите дадат такава сила на парламентарната група на ДПС.  За стабилно управление не е достатъчно голямо аритметическо мнозинство, необходимо е ценностно мнозинство от демократични партии, което не може без ДПС, смята Местан.
 

Той заяви, че  очаква много силна подкрепа за листата на ДПС и сериозен ръст в сравнение  резултатите от парламентарните избори  през миналата година.  „Причината за това е, че ние изпълнихме поетия ангажимент да обърнем погледа  на националната политика към проблемите на Родопа планина. И сега имаме  цялостна стратегия за развитието на Родопите и може би сме  единствената партия, която има  ясна концепция за това. На трибуната в Мадан той подписа заявлението на  младата кандидат-депутатката Севим Мусак от миньорския град, която движението изпраща като експерт в европарламента в групата на  Илхан Кючюк.
В Смолян Местан съобщи и факта, че евродепутатът Илхан Кючюк е получил решение на РИК за налагане на глоба за ползване на майчин език при предизборна агитация. „Представяте ли си при откриването на сесията  на ЕП той да покаже акта  от трибуната. Това е аномалия. Какво става с образа на България? Най вероятно ще се обърна и към  Манфред Вебер  с въпрос той дали е спазил българския закон и на какъв език е пропагандирал за една от партиите в благоевградско“, каза на пресконференция лидерът на движението.
 
 
Според него ограничението е безумно. „Българският изборен кодекс позволява на граждани на ЕС , които са покрили критерий  за уседналост,  да се кандидатират за евродепутати. Ако това е англичанин или немец, на какъв език ще прави кампания“, попита Местан. Според лидера на ДПС Вебер също е  нарушил закона.“ Сега ми е любопитно българските власти след мен дали и на него ще издадат наказателен акт. Жан-Клод Юнкер  също откри на английски  предизборната кампания на ГЕРБ. България ще глоби ли и председателя на ЕК? Аз смятам, че тези глоби, които се налагат са незаконосъобразни. Ние не сме нарушили закона, защото се позоваваме на правата по международен договор,  подписан и ратифициран от България –  Европейската конвенция за правата на човека.  Затова ще спечелим делата, но не знам на кого е нужно да се петни  по този безобразен начин европейския образ на България“, заключи Лютви Местан.
 
Пресцентър на ДПС - Смолян
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре