Menu
Вторник, 14 Май 2019 18:33

Маданските творци представиха своя втори Алманах „Тук сме завинаги”

Публикувана от Прочетена 1521 пъти
Конфедерацията на българските писатели – клон Мадан представи втората книга на Алманаха „Тук сме завинаги” в конферентната зала на НЧ „Иван Вазов-1999”. Гостите на събитието, както се обръщат към читателите си в началото на Алманаха маданските писатели, имаха възможността да се насладят на нежността на Димитринка Ангелова, откровеността на Светла Узунова, силата на чувствата на Христо Каменов, майсторството на Ася Минчева.

Малинка Райчева и Стела Горялова допуснаха присъстващите в своя свят, изпълнен с любов и загадъчност и бяха изненадани от „нахлуването” на две млади момчета в литературното поприще – Емвер Меков и Радослав Смаилов. В творбите на инж.Борис Татарев проблясват истини, изстрадани в жизнения му път. Особен колорит и свежест придадоха картините на двете художнички Маргарита Хутева и Християна Хутева.
60135131_325230241707814_111365821925687296_n.jpg
 
Не на последно място гостите в залата, сред които бяха и най-малките жители на общината, се срещнаха с творбите на Милена Белова, предназначени за най-малките читатели.

Група ученици от III б клас при СУ „Отец Паисий” гр.Мадан под ръководството на г-жа Капка Узунова представиха част от стихотворенията на класа, както и техни индивидуални и поздравиха маданските творци с песен, написана по първото стихотворение на класа „Нашият задружен клас”.
Малките писатели получиха предметни награди от общината.

Хасан Мехмедалиев – началник отдел „Образование, култура и хуманитарни дейности” поздрави утвърдилите се и прохождащи мадански творци, като им пожела нови творчески вдъхновения.
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!