Menu
Неделя, 11 Септември 2016 12:53

Магия от български танци плени сърцата на ардинчани

Публикувана от Прочетена 3017 пъти
Магия от български танци плени сърцата на ардинчани снимки: Гюнер ШЮКРИ и Татяна ЧОЛАКОВА-ПЕТРОВА
По време на есенните културни празници в Ардионо танцовите формации „Фолк ритъм Балканика” - Ардино и „Фолк ритъм” Смолян” изнесоха двучасов концерт „Фолк ритъм - магия от танци”, който предизвика огромен интерес и премина пред многобройна публика с бурни аплодисменти.
Ардинските и смолянските самодейци показаха красотата и магията на танците от различни фолклорни области на страната – родопска, пиринска, тракийска, добруджанска и шопска.
 
Ardino 7

Гостуващите солистки Теменужка Дукатева и Катя Минчева огласиха със звънките си гласове центъра на родопския град. А звуците на гайдата на Иван Дурев мощно отекваха под нощното септемврийско небе.
След концерта съпрузите на танцьорите от „Фолк ритъм Балканика” поднесоха огромна кошница от цветя, с което изразиха своята благодарност към хореографа Мирослав Кайджиев за постановката и емоционалните преживявания от спектакъла.
Празничната програма завърши с красиви фойерверки в различни цветове и кръшно хоро, на което се хвана голяма част от публиката.
Концертът „Фолк ритъм - магия от танци” се осъществи със съдействието на общинското ръководство в Ардино в лицето на кмета Ресми Мурад.
Спектакълът е дело на хореографът Мирослав Кайджиев и съпругата му Валентина Кайджиева.
 
Ardino

„Проектът се роди след едно наше съвместно участие в 16-та поред вечер на ардинци в Бурса. След като видях реакцията на присъстващите реших да предложа на всички колеги идеята за този концерт. Както винаги те ме подкрепиха и след много пот и усилени репетиции се раздадохме за нашите почитатели”, сподели хореографът на постановката.
Наша сънародничка от кипърския град Никозия (Лефкоша) изрази огромното си възхищение от прекрасните изпълнения на самодейците от Ардино и Смолян. Тя подчерта, че е заредена с емоции,  а носталгията по родния край ще преживее по-лесно.
 
Автор: Гюнер ШЮКРИ
 
Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!