Неподвижна протетика: Инлеи, Онлеи и Керамични фасети

Добави към любими
Добавена на: 18-08-2023
Променена на: 18-08-2023
Публикувана от

Описание


Неподвижната протетика е област в стоматологията, която се занимава с възстановяването на повредени или липсващи зъби с помощта на различни видове протетични решения. Тези решения не само възстановяват функционалността и естетичния вид на устната кухина, но и подобряват качеството на живот на пациентите.
Инлеи и Онлеи
Инлеите и онлеите са типове неподвижна протетика, които се използват за възстановяване на зъби със значително повредена коронка (върха на зъба). Те са изработени от различни материали, като злато, керамика или композитни материали.


Инлеи: Инлеите са вътрешни протетични възстановявания, които се поставят във вдлъбнатините (кариозните легла) след изваждането на кариозни тъкани от зъба. Те се изработват от различни материали, като злато или керамика. Златните инлеи са популярни заради дълготрайността и прецизността си, докато керамичните инлеи се предпочитат поради естетичния си външен вид, който се доближава до цвета на естествените зъби.


Онлеи: Онлеите са протетични решения, които покриват по-голяма част от повърхността на зъба в сравнение с инлеите. Те се използват, когато зъбът има обемни повреди или когато се изисква по-голяма степен на реконструкция. Онлеите могат също да бъдат изработени от различни материали, включително керамика, което осигурява естетичен и натурален външен вид.

Област:

Област София
ж.к. Банишора, ул. Охрид 21, 1233

Информация за обявата

ID на обявата: 506
Показан: 535
Изтича: 16-11-2023
Публикувана в категория:: Услуги

Коментари

Recurring advert views in total: 147
Unique advert views in total: 387