Малките села в Смолянско искат асфалт и здравни услуги

Малките села в Смолянско искат асфалт и здравни услуги
ПЪРВИ ПРЕДИЗБОРЕН РЕЙД  НА СТЕФАН САБРУТЕВ, КАНДИДАТ ЗА КМЕТ НА СМОЛЯН, ИЗДИГНАТ ОТ БСП
 
Във възможностите на общината е да подсигури работник, който да поддържа пътя за село Горово в проходимо състояние, заяви Стефан Сабрутев на събеседниците си, дошли на среща с него като кандидат за кмет на община Смолян, издигнат от БСП. Хората дори не настояват за асфалт, молят само за кантонер, който да запълва изровените дупки, за да може да се пътува. Заради недостъпността на селото личният им лекар не ги посещава. Жителите искат и кметски наместник.
        В своя  първи предизборен рейд Стефан Сабрутев изслуша конкретните проблеми на малките селца по горното течение на река Арда – Горово, Чеплятен, Букаците, Липец, Сивино.  Някои от тях са лесно решими  - като искането за  клуб в Горово, където да се провеждат срещи и селски събирания по различни поводи. Има подходящо помещение, но се нуждае от ремонт.
         В предизборната си програма сме заложили стимулирането на т.нар. малки инициативи, разясни кандидатът за кмет. Там, където местната общност е готова да се включи с труд за разрешаването на дребен благоустройствен проблем, за който не е нужна специализирана техника, ще се осигуряват нужните материали. Печеливши ще бъдат активните и инициативните, които проявят желание да допринесат за по-добрия вид на своето населено място.
         Сходни въпроси поставиха и в другите села – инфраструктурата и липсата на достъпно здравеопазване. Пътят в  Чеплетен /Чеплят/ непрекъснато се разкопава поради честите аварии на стария етернитов водопровод. След това асфалтовата настилка не се възстановява. Допълнително се разрушава от тежките товарни автомобили, превозващи дървен материал. Букаците искат асфалт за 1,5 км, Сивино – за 2 км. Трудното пътуване поради окаяното състояние на транспортните връзки и тяхното проблемно зимно поддържане  оставя без бъдеще селцата, в които над 80 процента от площите не се обработват. А преди това са се
отглеждали ягоди, малини, картофи. Районът е изключително благоприятен за биоземеделие.  Това ново направление в селското стопанство е заложено като един от основните акценти в предизборната ни програма – ще предприемем конкретни стъпки да го направим реален поминък в общината, каза Стефан Сабрутев.
 
БСП - Смолян
Пресцентър
 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
 
 
 
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре