Menu
Четвъртък, 15 Юни 2017 06:22

Малките танцьори от ДГ „Синчец” спечелиха първо място в Международен детски етнофестивал

Написана от

Ръководството на детското заведение благодари на община Смолян, която подкрепи участието на децата и стана част от победата им

Днес детска градина „Синчец” получи своята награда за участието си в ХVІІ –я Международен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, който се проведе в Хасковските минерални бани.

Малките танцьори от градината спечелиха заслужено първо място от международния фестивал, в който участваха около 2000 деца от България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Македония, Молдова и Индия.

Децата от групата по танци с хореограф Олга Келевска покориха публиката и журито със своето завладяващо изпълнение „На мегдана“ и спечелиха първо място в категория танцови колективи .

Малките таланти спечелиха купа за І-во място, грамота и покана за участие на танцовия състав в Х-ия международен фестивал на изкуствата „Орфей в Италия”, който ще се проведе от 11 до 14 септември т.г. във Венеция. БНТ ще излъчи концерта в Хасковските минерални бани на 18 юни от 13.00 часа.

Ръководството на ДГ „Синчец” благодари на община Смолян, която подкрепи участието на децата и стана част от победата им.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!