Menu
Понеделник, 24 Юли 2017 17:10

Манастир „Св. Пантелеймон“ – Смолян, кани жителите и гостите на града на своя храмов празник

Написана от
Манастир „Св. Пантелеймон“ – Смолян, ще отбележи храмовия си празник в четвъртък /27 юли 2017 г./ със света божествена Литургия от 9,30 часа. В 11 часа ще бъде празничният водосвет, а от 12 ч. за всички, дошли на празника, ще има благословена трапеза.
В сряда от 18,00 ч. ще бъде отслужена празничната Вечерня с петохлебие.
За желаещите да почетат храмовия празник в прослава на лечителя и чудотвореца св. Пантелеймон  има осигурен безплатен транспорт, тъй като манастирът е извън Смолян по пътя за  Пампорово. В четвъртък автобусите ще тръгнат в 9,00 часа от автогарата в Устово и Супера на Горно Райково, като ще спират на всички спирки до манастира.
В краткото животоописание се посочва, че  „св. Пантелеймон е живял в Никомидия  през III век. Син на сенатора Евстрогий. Учил при знаменития лекар Ефросин. След като приел християнско кръщение, получил дара на лечителството и чудотворството. Св. Пантелеймон бил убит през 305 г. по времето на император Максимилиян след жестоки мъчения. Вместо кръв от тялото му потекло мляко.“
 
Каним всички на празника!
 

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!