Мари Робес представя дебютния си роман

. . .

Мари Робес е автор  на български роман със заглавие "Море от мечти", който е по книжарниците отскоро. Както самата авторка споделя, романа е написан,  защото лисват романи с красиви български локации и защото вярва в смисъла на книгата. Романът се разпространява  безплатно в български библиотеки в чужбина.

„ Надявам се "Море от мечти" да вдъхнови българи в чужбина да се върнат обратно. Както и хора от България да не заминават навън. Като късче към "зърно за посева", за което говори Шекспир в Сонет 14“ , казва още авторката .

Лека и многопластова, забавна и смислена, книгата ухае на лято и се чете на един дъх. Отвежда ни на любими български локации, оваляни в дъха на рози и песента на щурчета, и сменя пред нас като на калейдоскоп Созопол, Несебър, Велека, Струмската долина, дивите орхидеи до село Смилян. Озоваваме се на цветните тераси на Ботаническата градина в Балчик. Политаме с балон над залива на Албена. Улавяме дъха на Родопите. Разхождаме се по калдъръмените улички на Стария Пловдив. Гледаме звездите в мастиленото небе над крепостта Калиакра. От страниците ни трогва българска песен, която напомня за Балкана и морето, за полет на чучулига и долина от рози. И на този фон се разказва историята. Виждаме България през погледа на двама чужденци. И през очите на възрастния български таксиметров шофьор Камен - някогашен учител, който не се отказва от мечтата си, въпреки натиска на битието.
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре