Мария Семерджиева: Образованието отново ще е приоритет №1, защото само добре образованата нация е просперираща

Мария Семерджиева: Образованието отново ще е приоритет №1, защото само добре образованата нация е просперираща

Системата на образованието е една от най-подредените, но като всички останали, и тя е в процес на развитие. Тези промени не трябва да са самоцелни и да нарушават стабилността, а да надграждат и да отговарят на потребностите както на децата и учениците, така и на очакванията на обществото.

Кандидатирам се за народен представител, защото смятам, че с моя опит в системата на образованието и познанията ми мога да допринеса за още по-доброто и устойчивото й развитие. Мога да допринеса и за надграждане на постигнатите резултати.

Листата на ГЕРБ в Смолян се състои от изявени и доказани професионалисти, местни хора, които от години са сериозно ангажирани с развитието на област Смолян.

Политиките в образованието изискват време. Убедена съм, че ГЕРБ заслужава нов мандат, защото през последните десет години показа забележителни резултати в управлението на страната. Политиките й са изцяло и само в интерес на хората.

Образованието в действителност беше приоритет на правителството и за това има видими резултати. Смятам, че то ще е водещ приоритет и за следващия мандат, защото само добре образованата нация е просперираща нация.

Българското образование е моя кауза и ще работя за неговото развитие. През следващите години трябва да се продължи реализирането и надграждането на политиките за ликвидиране на неграмотността, за запазване на образователните институции в малките населени места, гарантиране на финансов ресурс за повишаване на средствата за учителските заплати, повишаване на квалификацията на учителите, развитие на материалната инфраструктура, подкрепа на българските училища в чужбина, отстояване на правото да имаме знаещи, образовани и свободни граждани.

МАРИЯ СЕМЕРДЖИЕВА е магистър по начална училищна педагогика, специална педагогика и училищна психология. Началник е на Регионалното управление на образованието в Смолян. През 2017 година съветник на министъра на образованието и науката. Втори мандат общински съветник. Семейна, с две деца. 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена публикация

Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре