Петък, 07 Май 2010

Маршала хванал Лили Иванова в нарушение на пътя

Публикувана от
Стефан Бадев
Стефан Бадев личен архив
Стефан Бадев Стефан Бадев личен архив
Няма  човек в региона, независимо дали е млад или стар, който да не е чувал за смолянския  катаджия Стефан Бадев, с прякор Маршала. Многобройни са легендите, които се носят за него.  Пословичният автоконтрольор се слави със строгост при изпълнение на служебните си задължения, но и със завидното си чувство за хумор. От уста на уста се носят случки от времето на 60-те и 70-те години на миналия век, когато Маршала бил един от малкото катаджии в смолянско. Един от завоите на прохода „Рожен” още носи неговото име. Там той заставал, по време на дежурство, и с бинокъл наблюдавал колите на долния път.
През 1975 г. спрял за проверка примата на българската естрада Лили Иванова, която идвала  за първия си концерт в Смолян. „Караше „Волга” и пътуваше сама с едно малко кученце. Не си беше закопчала колана”, разказа Бадев. Той веднага я познал, но запазил самообладание и продължил проверката. „Гражданко, нарушавате закона”, предупредил я катаджията. „Аз съм Лили Иванова”, отговорила певицата и му предложила два билета за нейния концерт. Маршала обаче ги отказал, за да не бъде заподозрян в корупция. „Пък и бях служебно ангажиран, нямаше да мога да отида”, обясни дългогодишният автоконтрольор. Не я глобил, разбира се, само й напарвил забележка.
 

Оставете коментар

Екипът на Смолян днес! Ви благодари, че използвате кирилица. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от администраторите на сайта. Коментари на латиница не се допускат.


Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!