Menu
Четвъртък, 12 Октомври 2017 09:17

„Милост” - нова книга от Светозар Казанджиев, представя КДК - Смолян

Написана от
Прочетена 2141 пъти

Книгата „Милост” на Светозар Казанджиев, издадена от „Български писател” вече е на път към читателя. Тя съдържа 43 кратки разказа с подзаглавие „Истории за разказване” и ще бъде представена на 18 октомври от 18 часа в зала „Петър Стайков” на Клуба на дейците на културата. Проявата е част от тържествата, посветени на Празника на Смолян и 105-та годишнина от Освобождението на Родопите от турско робство.

Редактор на „Милост” е Здравка Евтимова, писател от Перник. В предговора на сборника тя пише: „Четейки някои разкази, имам чувството, че Светозар Казанджиев пише със собствената си кръв. Това не са измислици, които ще прехвърлиш, ще си вземеш още салата и ще забиеш поглед в поредното реалити шоу по телевизията. Това е светът на България - на онзи прекрасен клоун в цирка, който е способен да накара цял един град да се почувства голям, красив и уникален (Белият лебед), това са истории, в които малките, стъпканите несретници носят светлина и красота...”

И тази книга на писателя е свързана с Родопите. Писана е с пълна отдаденост, искреност и любов. Той тръгва от личния спомен, минава през фантазиите на живота, смесва се с таборите, слизащи от небето, надниква в света на Италия, Англия, Америка, за да ни покаже чрез своите герои величието на човешкия дух. Казанджиев не е спестил нищо от себе си, напротив, в истроиите е вложил най-доброто от своя талант, защото знае, че всичко написано със задъхване, се чете на един дъх.

Ще бъде интересно, елате!

КЛУБ НА ДЕЙЦИТЕ НА КУЛТУРАТА - СМОЛЯН

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!