Министърът на културата поздрави театралните творци по случай Международния ден на театъра

РДТ Смолян
Министърът на културата д-р Петър Стоянович поздрави театралните творци по случай 27 март – Международния ден на театъра. В поздравителния адрес на министър Стоянович към всички театрални трупи и артисти се казва:
„Уважаеми творци на театъра,
Скъпи приятели, приемете почитанията ми по случай Международния ден на театъра – 27 март!
От сърце Ви желая преди всичко здраве, вдъхновение, сили и енергия, за да продължавате да бъдете посланиците на едно от най-обичаните изкуства – театъра!
Вие имате привилегията да поднасяте вековните истини на почитателите на театралното изкуство – Вашите зрители. Зад блясъка и великолепието на театъра се крият Вашите безбройни безсънни нощи и усилия. Благодаря Ви за всеотдайността!
Изкуството на театъра, на Вашата неповторима енергия, на Вашите искрени сценични превъплъщения са непреходни и са богатството на нашата култура. Гордея се с талантите Ви, с голямата сила на духа Ви. Пожелавам Ви да продължавате да пълните театралните салони с качествени постановки и прекрасните си изпълнения.
Вие, българските театрали, актьори, сценични работници, режисьори, сценаристи, хореографи сте хората, които носите посланията на времето и Ви благодаря за това, че правите живота пъстър и значим! Благодаря Ви и за любовта, която влагате в работата си!

Да живее театърът! Честит празник!
С пожелание за още много творчески успехи!”

Д-Р ПЕТЪР СТОЯНОВИЧ
МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА
Вашият FACEBOOK коментар ...
нагоре