Menu
Събота, 04 Август 2018 04:37

Митрополит Николай ще отслужи  Молебния канон на Пресвета Богородица в три  църкви в Смолянска духовна околия пред Чудотворната икона „Златна ябълка“

Написана от

 

През благодатните дни на Богородичния пост  Негово Високопреосвещенство  Пловдивски митрополит Николай ще отслужва Молебния канон на Пресвета Богородица в 14 храма  на  епархията, три от които са в Смолянска духовна околия - в  Момчиловци,  Девин  и Смолян.

Богородичният пост от 1 до 15 август /Голяма Богородица/  е един от четирите благодатни духовни периоди в годината, затова  митрополит Николай пожела да зарадва вярващите родопчани  с донасянето на Чудотворната икона на Света Богородица „Златна ябълка“, която  се съхранява като ценност в един от храмовете на Пловдивска епархия  - църквата „Успение Богородично“ в Горни Воден, квартал на Асеновград.  Пред нея той  ще възглавява празничните вечерни с Молебния канон на Пресвета Богородица в родопските църкви.

 В с. Момчиловци празничната Вечерня ще бъде на 8 август /сряда/  от 18 часа в храм „Св. св. Константин и Елена“,  гр. Девин – на 9 август /четвъртък/ в храм „Св. Йоан Рилски“, а на 10 август  /петък/ в една от църквите в епархийския манастир „Св. Пантелеймон“ над Смолян. До светата обител  има осигурен безплатен превоз – автобусите ще тръгват в петък в 16,30 часа от автогарата в  Устово и от паркинга пред супера в Горно Райково и ще спират на всяка спирка до манастира.

 Молебният канон на Пресвета Богородица е изключително затрогващо  поетично творение, което възхвалява Божията Майка и умолява за Нейната закрила, вдъхновява човек да се размисли за начина  си на живот и добродетелите, които е нужно да усвоява, носи радост и мир в душата ни, ако решим да подражаваме на Света Богородица и на всички ония, които са пренесли вярата ни през вековете до наши дни.

Нека бъдем заедно на празничните вечерни с Молебния канон на Пресвета Богородица  пред Чудотворната икона „Златна ябълка“, отслужени от  митрополит Николай в Момчиловци, Девин и Смолян, и да благодарим Богу за всичко!

 Архиерейско наместничество в Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!
Прочетена 1033 пъти

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!