Menu
Събота, 04 Август 2018 04:37

Митрополит Николай ще отслужи  Молебния канон на Пресвета Богородица в три  църкви в Смолянска духовна околия пред Чудотворната икона „Златна ябълка“

Публикувана от Прочетена 1190 пъти

 

През благодатните дни на Богородичния пост  Негово Високопреосвещенство  Пловдивски митрополит Николай ще отслужва Молебния канон на Пресвета Богородица в 14 храма  на  епархията, три от които са в Смолянска духовна околия - в  Момчиловци,  Девин  и Смолян.

Богородичният пост от 1 до 15 август /Голяма Богородица/  е един от четирите благодатни духовни периоди в годината, затова  митрополит Николай пожела да зарадва вярващите родопчани  с донасянето на Чудотворната икона на Света Богородица „Златна ябълка“, която  се съхранява като ценност в един от храмовете на Пловдивска епархия  - църквата „Успение Богородично“ в Горни Воден, квартал на Асеновград.  Пред нея той  ще възглавява празничните вечерни с Молебния канон на Пресвета Богородица в родопските църкви.

 В с. Момчиловци празничната Вечерня ще бъде на 8 август /сряда/  от 18 часа в храм „Св. св. Константин и Елена“,  гр. Девин – на 9 август /четвъртък/ в храм „Св. Йоан Рилски“, а на 10 август  /петък/ в една от църквите в епархийския манастир „Св. Пантелеймон“ над Смолян. До светата обител  има осигурен безплатен превоз – автобусите ще тръгват в петък в 16,30 часа от автогарата в  Устово и от паркинга пред супера в Горно Райково и ще спират на всяка спирка до манастира.

 Молебният канон на Пресвета Богородица е изключително затрогващо  поетично творение, което възхвалява Божията Майка и умолява за Нейната закрила, вдъхновява човек да се размисли за начина  си на живот и добродетелите, които е нужно да усвоява, носи радост и мир в душата ни, ако решим да подражаваме на Света Богородица и на всички ония, които са пренесли вярата ни през вековете до наши дни.

Нека бъдем заедно на празничните вечерни с Молебния канон на Пресвета Богородица  пред Чудотворната икона „Златна ябълка“, отслужени от  митрополит Николай в Момчиловци, Девин и Смолян, и да благодарим Богу за всичко!

 Архиерейско наместничество в Смолян

Вашият коментар...
0 страхотни коментаря!

Всички фото, видео и текстови материали в този сайт са собственост на СМОЛЯН ДНЕС! освен в случаите, когато изрично  е посочен друг автор. Всяко копиране и репродуциране на тези материали без изричното писмено съгласие на СМОЛЯН ДНЕС!  се преследва по "Закона за авторското право и сродните му права", както и по "Закона за защита на конкуренцията". Уеб дизайн СМОЛЯН ДНЕС!